19-02-08

gezinsvriendelijke maatregelen

kathleen_van_bremptKathleen Van Brempt trekt 5 miljoen uit voor ondernemingen die investeren in gezinsvriendelijke diensten. Dat is een vervijfvoudiging van het oorspronkelijk voorziene budget, een gevolg van de grote interesse uit het bedrijfsleven, de non-profit en de overheidsdiensten.

Ondernemingen die gezinsvriendelijke diensten willen aanbieden zoals strijken, boodschappen doen, warme maaltijden voor 's avonds, kinderopvangplaatsen in crèches dichtbij de onderneming, poetshulp, enzovoort, krijgen voor elke euro die ze zelf investeren één euro extra van de Vlaamse Overheid.

Voor de praktische uitwerking schakelt minister Van Brempt VOKA in , op grond van haar expertise op dit vlak met het pilootproject "wellness@work". Voka stuurt vijf projectontwikkelaars, één per provincie, op het terrein. Zij krijgen de opdracht om ondernemingen te helpen bij het uitwerken van de diensten. Ze zullen ook bijzondere aandacht hebben voor samenwerkingen tussen bedrijven, bijvoorbeeld in eenzelfde industrieterrein of KMO-zone. Ondernemingen mogen, voor de uitwerking van de diensten, samenwerken met partners, zoals lokale overheden, sociale economie, private sector,...

Gezinsvriendelijke diensten maken werknemers het makkelijker om hun job te combineren met hun gezin. Zowel werkgevers als werknemers hebben hier voordeel bij. Van Brempt: "Ondernemingen kunnen er op die manier mee voor zorgen dat gezinnen goed functioneren. Belangrijk is trouwens dat deze diensten er kunnen zijn voor alle werknemers, arbeiders en bedienden."

Van Brempt pleit in ditzelfde kader ook voor een verlenging van het vaderschapsverlof en wil samen met sp.a het debat hierover lanceren op het federale niveau. Momenteel hebben vaders recht op 10 dagen verlof bij de geboorte van hun kind.

De oproep voor ondernemingen vind je terug op www.vlaanderen.be/werk.

Vanavond onderzoeken wij de mogelijkheden voor Oostende. 

 

 

17:01 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.