20-02-08

De fout van Hillary, de inzet van Obama en de sterkte van Vanessa

Dit zal je nieuwsgierig maken, denk ik.

Op basis van enkele analyses van de campagne van Hillary zie ik een fout die je in besluitvorming zelden mag maken. Je mag jezelf niet omringen met jaknikkers of een voorkeur hebben. Het is niet omdat je je best op je gemak voelt met mensen van hetzelfde soort of ze nu kleur, geslacht, leeftijd of smaakovereenkomsten hebben met je, dat je jezelf omringd hebt met de beste medewerkers. In feite zou je moeten totaal kleurloze CV's en beslissingsprocessen kunnen maken waar dergelijke factoren geen rol kunnen spelen en waar enkel het idee of voorstel nog geldt.

Hillary had zich omringd met vrouwen die ze al decennia kent en die vrouwen hadden rond zich vrouwen die ze al decennia kenden en al die vrouwen waren allemaal zo zeker van zichzelf en hun grote gelijk dat ze op geen enkel moment getwijfeld hebben..... tot 10 dagen geleden, maar dan was het te laat. De mannen-experten die keken ernaar, probeerden maar liepen tegen een muur want ze begrepen het niet, er was iets dat zij niet konden vatten, ondanks al hun ervaring.

Bill Clinton is bekend geworden omwille van zijn spreuk 'It is the Economy, Stupid'  Hillary Clinton had ervan moeten maken 'Listen to all Experts, stupid".

De kracht van Vanessa is dan ook dat de ploeg rond haar heel verscheiden is en dat Vanessa zorgt dat ze er nooit afhankelijk van wordt. Een ploeg die trouwens steeds open is voor nieuwe contacten, inspiraties en experten.

Indien Obama wint is het door Organisatie, Organisatie en Organisatie. Vergeet de vele persfoto's en artikels. Die maken het verschil niet. Vergeet de vele voordrachten en debatten. Die maken het verschil niet. Vergeet de plaats op de lijst vanwaar je start of de partijsteun. Die maakt het verschil niet. Het verschil zit in Organisatie, Organisatie en Organisatie.  Al de rest is bijkomstig. En indien een partij of vakbond in de problemen komt tijdens verkiezingen, dan weet je waarschijnlijk waaraan ik dat wijd en waaraan ze hoofdzakelijk zal moeten werken, elke dag opnieuw.

Een stoeten Ostendenoare

09:18 Gepost door stoeten ostendenoare in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.