25-02-08

Duizenden afbeeldingen van de www.beeldbankoostende.be binnenkort gratis te downloaden


Uit de statistieken blijkt dat de Beeldbank van Oostende sinds de lancering een stijgend succes kent en één van de meest succesvolle beeldbanken van het Nederlandstalige taalgebied is. In Google staat de Oostendse Beeldbank zelfs op nummer 2 in België.

Totnogtoe kon men afbeeldingen op de Beeldbank bestellen aan 2,5 euro per afbeelding. Ik heb als schepen van het Archief nu beslist om alle afbeeldingen waar geen copyright op rust én die eigendom zijn van de stad Oostende vrij te geven zodat iedereen ze gratis kan downloaden en printen. Alles samen gaat het toch om meer dan 10.000 afbeeldingen van Oostende die op die manier voor iedereen gratis ter beschikking komen.

Momenteel wordt de beeldbank aangepast zodat iedereen de rechtenvrije afbeeldingen gratis zal kunnen downloaden en printen. De module zal binnen enkele weken beschikbaar zijn.

Let wel, afbeeldingen waar copyright op rust en afbeeldingen van derden blijven beveiligd en zullen niet downloadbaar zijn! Men kon en kan ze overigens ook niet bestellen.

Voor prints op papier, cd-rom of via mail (dus reproducties waarvoor de tussenkomst van het Archief is vereist) blijven de oude tarieven gelden en wordt de bestaande bestelmodule gebruikt.


10:57 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.