20-03-08

Extra opvangplaatsen in de buitenschoolse kinderopvang

Om enigszins tegemoet te komen aan de vraag naar opvangplaatsen besliste ik om de capaciteit in alle locaties gevoelig uit te breiden. De beslissing om in functie van de aanwezige personeelsleden kinderen toe te laten en niet in functie van de beschikbare oppervlakte  brengt met zich mee dat er in het totaal 37 nieuwe plaatsen worden gecreëerd. Ouders die opvang zoeken voor de paasvakantie worden aangeraden nu contact op te nemen met de dienst aangezien er nog plaatsen open staan.

Naast de bijkomende 37 plaatsen in het gewone opvangsysteem heeft de buitenschoolse kinderopvang ook nog eens 8 extra plaatsen voor occasionele opvang die het totaal op 44 nieuwe opvangplaatsen brengt. Binnen de ‘occasionele opvang’ kunnen kinderen om volgende redenen opgenomen worden: de ouder werkt niet en start met een opleiding, de ouder werkt niet en vindt plots werk,  de ouder neemt deel aan een sollicitatiegesprek, er is een acute crisissituatie in het gezin, het gezin heeft behoefte aan een korte draaglast vermindering,  voor het kind is om sociale en/of pedagogische motieven opvang en begeleiding gedurende de dag, buiten het eigen gezin wenselijk.Deze opvang is beperkt in duur voor een periode van zes maanden en ouders worden via een officiële instantie naar de dienst doorverwezen voor een eventuele reservatie.

13:49 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.