29-03-08

Moet er in Oostende een bouwstop komen

Het wordt zo langzamerhand steeds duidelijker. De prijzen van de huizen in het binnenland zijn aan het stagneren en het dalen zodat de gepensioneerden met hun valies vol geld van hun villa in het binnenland minder geld zullen hebben om een appartement aan de kust te kopen en zo de kust onbetaalbaar te maken voor gewone mensen die nog nooit een huis en een levenslange loopbaan hebben gehad.

Maar volgens verschillende kranten zijn wij nu aan het hoogtepunt gekomen, zakken de bouwaanvragen en renovatieaanvragen, de leningen en begint de inflatie zorgwekkend te worden. Indien de Euro onder andere door uitspraken van oa Sarkozy ook nog klappen begint te krijgen zodat we de echte prijs van de olie zullen betalen dan ziet het er nog slechter uit.

Ondertussen denken veel aannemers en speculatoren dat ze nog vlug hun blok legoachtige appartementen moeten zetten voor het zo ver is en zijn er meer kranen in Oostende te zien dan giraffen in de zoo. De vraag is echter of die allemaal zullen verkocht worden - of toch aan een prijs waardoor de aannemer zijn broek er niet aan scheurt. Anders zullen we in Oostende opgescheept worden met halfafgewerkte appartementenblokken, lege kraters  of gaten tussen woningen en lege woningen waar er al maanden grote plakaten aan hangen voor projecten die er nooit zullen komen. Dit is op een aantal plaatsen al het geval.

Indien we dit nu willen voorkomen, moeten we nu het aantal projecten beter doseren en zo kunnen we misschien - door de kleinere vraag (of misschien wensen we ook een kleinere vraag om ook nog echte mensen in het straatbeeld te zien buiten de vakanties) ook nog een aantal waardevolle gebouwen behouden.

De stoeten ostendenoare - niet noodzakelijk de opinie van Vanessa - gastblogger/ambetanterik

23:58 Gepost door stoeten ostendenoare in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.