01-04-08

Nieuw leven in de Nieuwe Stad

ACTIE “NIEUWE STAD IN DE BLOEMETJES” 

Onder de slogan Nieuw leven in de Nieuwe Stad’ zet Samenlevingsopbouw samen met bewoners acties op om het samenleven en de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. In de sociale appartementswijk de Nieuwe Stad zijn er nogal wat bewoners die zich met veel energie vrijwillig inzetten voor één of meerdere medebewoners in de wijk of de buurt in het algemeen. De dag van vandaag is zo’n belangeloze inzet voor anderen niet meer evident. Reden genoeg dus om deze bewoners eens speciaal in de kijker te plaatsen. Met de actie ‘Nieuwe Stad in de bloemetjes’ kregen bewoners uit de Nieuwe Stad de kans een andere wijkbewoner te nomineren voor zijn/haar belangeloze inzet.

De 23 gelukkige bewoners uit de Nieuwe Stad kregen op zaterdag 29 maart een kleurrijk boeket bloemen uit handen van de buurtbewoner die hem/haar nomineerde.  Enkele voorbeelden: - “Mijn buurvrouw helpt me met boodschappen omdat zij weet dat ik alleenstaande ben en geen auto heb.”- “Omdat buurtbewoonster tijdens mijn herstelperiode na een zware operatie aan mijn been steeds met mijn hond ging wandelen en altijd paraat stond.”- “Omdat ik als tiener eens ruzie had met mijn ouders en bij mijn vriendin in de wijk mocht overnachten. Ze heeft mij toen goed ontvangen.”- “De 2 ZOROOS (ZORgers voor OOstendse Straten) uit de Nieuwe Stad. Omdat ze zo hard hun best doen om de omgeving proper te houden.”  

http://www.youtube.com/watch?v=FfpoYNQRw_o

 http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=UI1Q3CG9&PostCode=8400  Dit is een initiatief in kader van een leefbaarheidproject in de sociale appartementswijk de Nieuwe Stad van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen in samenwerking met De Gelukkige Haard, De Oostendse Haard en het Oostendse Stadsbestuur.  

15:52 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.