08-04-08

Oostends jeugdhuis OHK wint 12 500 euro voor The Happiest Parade on the Planet!

Afbeelding bij nieuws
Het Oostendse jeugdhuis OHK wint op SPOT-ON 12 500 euro met ‘The Happiest Parade on the Planet!’, een muziekparade met een positieve boodschap van en voor jongeren.
 
De OHK’ers dienden hun muziekproject in bij SPOT-ON van de Stichting P&V. Die stichting stimuleert jongeren via geldprijzen om zelf aan de slag te gaan rond cultuur.
 
Sigarettenincident
“Na het sigarettenincident van vorig jaar in Oostende besloten we met Jeugdhuis OHK om het over de positieve boeg te gooien”, zegt Niek van JH OHK. “De dader was een vaste klant van ons jeugdhuis. Dat kwam hier heel hard aan. Het was geen leuke periode, maar we willen niet langer bij de pakken blijven neerzitten”.
 
Danceparade
“Vlak na het incident hielden we een stille mars tegen zinloos geweld. Nu willen we het omgekeerde doen. We houden een uitbundige, kleurrijke danceparade door de Oostendse straten om te tonen dat jongeren ook positief met elkaar kunnen omgaan. Meer dan 50 vrijwilligers moeten alles in goede banen leiden. We hopen op minstens 2 000 danslustigen.”
 
Niek heeft dit niet alleen op poten gezet. “We zijn gaan samen zitten met het Jongeren Advies Centrum Oostende (JAC) en JH De Kim K2 om een dossier op te stellen voor SPOT-ON. Daarin zat een verslag van onze brainstorm en een ruwe schets van ons project. Vooral de samenwerking met andere jeugdhuizen en het JAC heeft indruk gemaakt op de jury."
 
De Stichting P&V lanceerde in september 2007 'SPOT-ON! The Music Project – A Festive Youth Happening // 2008', een projectoproep naar zowat 900 jeugdhuizen en evenzoveel jeugdbewegingen in heel België.


Een dikke proficiat aan de OHK !

Vanessa

08:30 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.