16-05-08

STOP Project

Als uitloper van het globaal plan 1 van Minister Inge Vervotte zijn we ook in Oostende sinds enkele weken met het Stop-project van start gegaan. Samengevat komt het project hier op neer dat moeilijk gedrag, agressie en verbaal geweld bij kinderen tussen 4 en 7 jaar wordt afgeleerd gedurende de Stop-training.

Omdat een kind uiteraard leeft binnen een gezin en meestal ook naar school gaat, worden dezelfde technieken, die gebruikt worden binnen de kind-training, ook aangeboden binnen een ouder- en leerkrachttraining.

Het Stop-project is een wetenschappelijk onderbouwd opvoedingstrainingsprogramma dat vertrekt vanuit positieve benadering van kinderen.

Momenteel worden 10 Oostendse kinderen en gezinnen begeleid binnen dit nieuw opvoedingsondersteunend project. De Stad Oostende voorzag in een neutrale trainingsplaats en dit in BKO, de Deugniet, Kerkstraat 10 te 8400 Oostende.

11:31 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.