19-05-08

openbare verkoop van te renoveren woningen

De Oostendse Haard gaat over tot de openbare verkoop van een aantal te renoveren woningen in de volledig heraangelegde tuinwijk :

 
  1. Werkzaamheidstraat 48: eengezinswoning met 4 slaapkamers;
  2. Verenigingstraat 63: eengezinswoning met 3 slaapkamers;
  3. Goedheidstraat 53: eengezinswoning met 3 slaapkamers.
Deze woningen  zijn minstens 50 jaar  geleden gebouwd en voldeden indertijd aan de behoeften van de arbeidersklasse, maar voldoen vandaag niet meer aan de comfortnormen van jonge gezinnen. Met een verouderd patrimonium blijven renovaties in de wijk uiteraard van zeer groot belang.d Een concreet project waarvoor de verkoopsopbrengsten aangewend worden is het verbouwen van de Goedheidstraat 45 en 47 tot 1 grote woning voor een kroostrijk  gezin. Met de middelen uit verkopen worden eveneens nieuwe sociale huurprojecten gerealiseerd, die beantwoorden aan alle hedendaagse comforteisen. 

 

In De Steenkapper op de Nieuwpoortsesteenweg nemen de   huurders in september  hun intrek.

  

Ondertussen zijn nog 3 projecten in volle opbouw: De Renbaan aan  de Nieuwpoortsesteenweg , De Klinkaart aan de Steenbakkerstraat en Het Baken op het Hazegras . 

Al deze projecten samen brengen 37 betaalbare en comfortabele  nieuwbouwappartementen op de Oostendse sociale huurmarkt.

De openbare verkoop zal doorgaan op vrijdag 30 mei om 17u00 in het Café Rozenhof aan de Spaarzaamheidstraat 33 te 8400 Oostende.  

18:00 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Graag had ik meer info verkregen betrefende de openbaar verkoop van sociaale woningen in he wester kwartier namelijk de werkzaamheidstraat inmiddels dank

Gepost door: Deschepper Frederik | 20-10-08

De commentaren zijn gesloten.