30-05-08

Stadsbestuur Oostende schenkt reisbedjes weg aan moeders Inloopteam ‘De Viertorre’

Reeds jaren kunnen de onthaalouders die aangesloten zijn bij de dienst voor Onthaalouders van de stad Oostende materiaal ontlenen. Het gaat om bedjes, boxen, buggy’s, babyfoons, kinderstoelen,… Zo blijven de investeringen voor de onthaalouders beperkt én blijft de kwaliteit en de veiligheid van het materiaal gewaarborgd. Vooral bedjes worden veel gevraagd. Doorheen de jaren werd een groot aantal plooibare stoffen reisbedden aangekocht. Deze bedjes zijn gemakkelijk in gebruik; de onthaalouders kunnen ze immers in een oogwenk ’s avonds weer opplooien. De opvangkindjes doen dan meestal ook hun dutje in de slaapkamers van het opvanggezin. Een drietal jaren terug stelde Kind & Gezin dat in de kinderopvang het gebruik van houten spijlenbedden hun voorkeur draagt. Hoewel het gebruik ervan tot nu toe nog altijd geen verplichting is, besliste de dienst voor Onthaalouders om toch de aanbevelingen van Kind & Gezin op te volgen. Het Stadsbestuur maakte geld vrij om al een eerste voorraad plooibare houten spijlenbedden aan te kopen. Jaarlijks wordt deze voorraad verder aangevuld zodat de stoffen reisbedden steeds meer in onbruik raken. De meeste van deze bedden zijn echter nog in prima staat en ik opteerde er dan ook voor om ze niet aan het containerpark toe te vertrouwen. Het Inloopteam ‘De Viertorre’ uit Oostende was meteen vragende partij. Het Inloopteam biedt (opvoedings)ondersteuning aan kansarme gezinnen met jonge kinderen en aan kansarme zwangere vrouwen. Eén van de taken dat het op zich neemt, is de organisatie van ‘Het Ruilhoekje’ in de Rogierlaan 9 in Oostende. In ‘Het Ruilhoekje’ kunnen ouders kinderkledij ruilen of kindermateriaal ontlenen. Stoffen reisbedjes worden er vaak gevraagd, maar helaas zijn die zelden in voorraad.  Het Stadsbestuur schenkt de bedjes van de dienst voor Onthaalouders aan het Inloopteam, waar zij zeker en vast gretige afnemers zullen vinden. 

Meer informatie over ‘Het Ruilhoekje’ of het ‘Inloopteam De Viertorre’ kunt u krijgen bij het personeel, telefoon 059/40.25.03.

13:02 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.