06-08-08

zie ginds komt de stoomtrein uit Brussel weer aan

Als stoeten ostendenoare kon ik dit moeilijk aan me laten voorbijgaan zonder een knipoog op deze blog.

We hebben immers het heugelijke nieuws mogen vernemen uit de Zeewacht dat een nieuw politiek zwaargewicht naar Oostende komt overgevlogen. We weten nog niet welk soort vogel het is en hoe hij gebekt is en welk liedje hij al dan niet zal zingen. We weten ook niet of het een moederhen zal zijn die zal zorgen voor de kuikens of een ander soort vogel.....

We wensen hem veel plezier met het ontdekken van de Oostendse politieke keuken met al haar chef koks die allemaal op hun eigen manier koken en proberen om zoweinig of zoveel mogelijk eieren te breken. Misschien zal het Brusselse politieke theater er nog slappe kost bij lijken.

Maar in tegenstelling tot Brussel is er hier nog altijd het strand waar je ven kan gaan uitwaaien - aangezien er van zonnen weinig sprake is tegenwoordig (waar blijft die aangekondigde warmere temperaturen, ik moet dringend meer CO2 gaan verbruiken (grapje))

Je kan er ook naar de oneindige zee kijken, die stille enorme massa water die soms heel gevaarlijk en dreigend kan zijn en met moeite onder controle kan worden gehouden. Het lijken wel kiezers.

Maar de zee toont ons ook de relativiteit van ons allemaal. Wij komen en gaan maar de zee zal er blijven staan en in feite zijn we niet meer dan een korreltje zand in dit hele gebeuren.

En de zee kiezers beschouwt ons als het strand. En om de zee, daar gaat het om, want de zee die heeft alle kracht om het strand gewoon weg te spoelen.

De stoeten ostendenoare, gastblogger, niet de opinie van Vanessa Vens

10:28 Gepost door stoeten ostendenoare in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stoeten ostendenoare |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.