13-10-08

Dienst voor Onthaalouders viert ‘dag van de Onthaalouder’

Traditioneel wordt elk jaar op 12 oktober ‘dag van de kinderopvang’ gevierd. Wat eerst een feestdag was voor de kinderverzorgster, is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot ‘dag van de kinderopvang’. Hét moment bij uitstek om kinderverzorgster, onthaalouder en begeleider in de buitenschoolse kinderopvang in de bloemetjes te zetten.

 

De dienst voor Onthaalouders van Oostende vergastte zijn onthaalouders op een culturele uitstap, gevolgd door een etentje. Op vrijdagavond 10 oktober bezochten ze, onder leiding van een gids, de Amandine. Daarna volgt een traktatie op een spaghetti in de bistro Grand Café du Bassin.

Met dit gebaar wil ik en de dienstverantwoordelijken van de dienst voor Onthaalouders alle onthaalouders bedanken voor hun grote inzet. Want dag na dag vangen zij samen, met veel liefde, om en bij de 400 baby’s en peuters op.

 

De dienst voor Onthaalouders van Oostende is een stedelijke dienst die erkend is en gesubsidieerd wordt door Kind en Gezin. Zij voorziet in dagopvang van kinderen bij onthaalouders vóór ze naar de basisschool gaan en – in mindere mate - in buitenschoolse opvang tot 12 jaar.

Het team van de dienst waarborgt een permanente begeleiding van de aangesloten onthaalouders en de opgevangen kinderen, streeft een goede communicatie na in de relatie tussen ouders, onthaalouders en de dienst en handelt de administratieve taken af die eigen zijn aan de dienst.

 

De groep onthaalouders die is aangesloten bij de dienst, groeide in twee jaar tijd van 47 naar 58, een grote uitzondering in vergelijking tot de andere diensten in Vlaanderen. De inspanningen van het Stadsbestuur zijn daar zeker niet vreemd aan. Zo krijgen alle onthaalouders jaarlijks een locatiesubsidie uitbetaald van 500 euro, berekend op hun prestaties van het jaar voordien en kunnen ze sinds dit jaar gratis kindermateriaal ontlenen bij de uitleendienst waar ze voorheen een waarborg voor moesten betalen.

 

De dienst voor Onthaalouders is trouwens nog steeds op zoek naar nieuwe onthaalouders, vooral in het centrum van Oostende. Voor verdere inlichtingen kunt u terecht op nummer 059/807652.

Voor de kinderverzorgsters van de andere Stedelijke Kinderopvanginitiatieven had ik ook een verrassing klaar. Zij kregen na hun werkweek een badverwenset mee naar huis.

Op deze manier wil ik graag mijn waardering tonen voor het zware werk dat de kinderverzorgsters verrrichten. ik wens hun dan ook allemaal een leuke "dag van de kinderverzorgster".

Vanessa Vens.

 

 

14:31 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Graag zou ik meer informatie willen hebben betreffende het opvangen van babies tot ze naar school gaan. Ik en mijn echtgenoot die op pensioen is zouden dit graag doen op een kindje letten. Moet ik die inkomsten aangeven aan de belastingen en mag ik dit doen als mijn man gezinspensioen trekt? Dank U Loncke Magdalena, graag informatie aub

Gepost door: Loncke | 24-03-09

De commentaren zijn gesloten.