05-11-08

Paster Pype begraafplaats

Maandag 27 oktober 2008 legde ik een dossier voor aan het college voor de aanstelling van een  ontwerper voor de opmaak van een toekomstplan voor de begraafplaats “Paster Pype”

De begraafplaats “Paster Pype” aan de Nieuwpoortsesteenweg, in de volksmond “oed kerkhof”, werd in 1852 opgericht. De begraafplaats heeft een grote historische betekenis onder meer door de aanwezigheid , meestal in ruïneuze toestand, van  waardevolle en heemkundig en architecturale grafmonumenten.

 

De begraafplaats werd bij Besluit van de gemeenteraad van 27 februari 1976 definitief gesloten voor het verlenen van nieuwe grafvergunningen.

Bijzettingen kunnen alleen nog  in lopende vergunningen.

 

Het stadsbestuur overweegt de heropening van de begraafplaats en wenst ook een doorgedreven sanering van de site die samengaat met een herinrichting gekoppeld aan de wettelijke voorzieningen die de Vlaamse overheid decreteert.

De ontwerper  dient in samenspraak met het bestuur een efficiënte toekomstplan voor het kerkhof op te maken rekening houdend met de ruimtelijke kwaliteit , de huidige actieve structuren en de gewenste herinrichting.

 

Dit plan zal richtinggevend zijn en concrete oplossingen bieden  voor de uit te voeren saneringen.

 

Het dossier werd goedgekeurd.

Vanessa Vens

 

14:18 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.