15-12-08

Oostende krijgt Station van de toekomst met pendelcrèche

Oostende zal in 2014 over het modernste spoorstation van het land beschikken. Dat zal het resultaat zijn van een injectie van liefst 126 miljoen euro. De stad moet maar 6 miljoen euro zelf betalen, wat een enorme meevaller is voor de stadskas en belastingsbetaler.

De werken starten in augustus 2009 en betekenen een revolutionaire verandering in de aanpak van het spoorverkeer in de badstad. Zo zullen trein- en tramsporen broederlijk naast elkaar liggen in een mooi glazen doorkijkstation. Ook de bushaltes, zowel voor lijnen binnen als buiten Oostende, worden er ook gecentraliseerd.

In totaal komt er parkeergelegenheid voor 700 wagens, 100 bromfietsen en 1.000 fietsen.

Er komt ook 45.000 vierkante meter extra ruimte langs de perrons voor appartementen en kantoren, naar een idee van de adviseurs uit Barcelona.  We hebben er ook samen voor gezorgd dat er alvast plaats zal zijn voor een pendelcrèche. Hiermee hopen we Oostende nog aantrekkelijker te maken voor  jonge ouders .

Het geklasseerde stationsgebouw wordt in ere hersteld. Het authentieke gedeelte wordt bewaard, de aangebouwde delen weer afgebroken.

17:29 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

INTERESANT EN EEN GELUKKIG KERST EN NIEUWJAAR

Gepost door: delphinatje | 20-12-08

De commentaren zijn gesloten.