18-02-09

Dienst voor Onthaalouders krijgt een naam

De Dienst Kinderopvang van de stad Oostende verzamelt alle stedelijke kinderopvanginitiatieven, namelijk de kinderdagverblijven Wiegelied en Panukkel, de Buitenschoolse Kinderopvang (beter bekend onder de namen De Bengel, De Rakker, De Sloeber, De Ravotter, De Kastaar, De Kadet en De Deugniet) én de dienst voor Onthaalouders.

 

De dienst voor Onthaalouders van Oostende is erkend en wordt gesubsidieerd door Kind en Gezin. Zij voorziet in dagopvang van kinderen bij onthaalouders vóór ze naar de basisschool gaan en – in mindere mate - in buitenschoolse opvang tot 12 jaar.

Het team van de dienst waarborgt een permanente begeleiding van de aangesloten onthaalouders en de opgevangen kinderen, streeft een goede communicatie na in de relatie tussen ouders, onthaalouders en de dienst en handelt de administratieve taken af die eigen zijn aan de dienst.

 

De Dienst voor Onthaalouders bestaat bijna 20 jaar, maar had tot nu toe geen eigen naam. Dit zorgde in het verleden regelmatig voor verwarring. Vaak werd de dienst aangesproken met de naam ‘Kind en Gezin’ of ‘Wiegelied’. Deze laatste verwarring is niet zo verwonderlijk omdat de dienst voor Onthaalouders naast het genoemde kinderdagverblijf gelegen is.

 

Meer dan tijd dus om de eigen identiteit van de  dienst voor Onthaalouders in de verf te zetten en hoe kon dit beter dan door het geven van een eigen naam: Onthaalouders, De Puzzel.

 

De naam De Puzzel staat symbool voor de 4 puzzelstukken die deel uitmaken van een dienst voor Onthaalouders, namelijk onthaalouders,ouders, kinderen en de dienst.

Bij de naam hoort ook een eigen logo.

Om de grote nood aan kinderopvang in Oostende te lenigen, is Onthaalouders, De Puzzel permanent op zoek naar nieuwe onthaalouders. Iedere Oostendenaar - en in het bijzonder de bewoners uit het centrum van de stad – die zich aangesproken voelt door deze job, kan contact opnemen met Onthaalouders, De Puzzel, Mariakerkelaan 272, tel. 059/80 76 52

 

09:08 Gepost door een Oohstende voor bewoners, bedrijven en bezoekers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.