24-09-12

(archief) een borstvriendelijke kinderopvang in Oostende

Kinderdagverblijf Panukkel, georganiseerd door stad Oostende, werd genomineerd tot borstvoedingsvriendelijke kinderopvang 2011. Dit initiatief werd bekend gemaakt aan alle ouders die in 2011 nog borstvoeding  gaven toen hun baby al naar Panukkel kwam.

 Vzw de Bakermat zal tijdens de wereld borstvoedingsweek van 3 tot 10 oktober alle genomineerden bekend maken en een winnaar uitkiezen. http://www.wegwijsborstvoeding.be

Voor moeders die borstvoeding en werken willen combineren is het niet altijd gemakkelijk om daar een goed evenwicht in te vinden. Het kinderdagverblijf speelt daarin een grote rol om de moeder in haar keuze goed te ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om de borstvoeding verder te zetten eens de moeder terug aan het werk is. Men kan de afgekolfde melk in een flesje meegeven of men kan gebruik maken van de borstvoedingspauzes. De moeder kan dan tijdens deze pauze naar het kinderdagverblijf komen om de baby te voeden. Wij voorzien een gemakkelijke zetel waar mama en baby van hun moment kunnen genieten. Dit is ook een prima gelegenheid als kinderverzorgster om wat met de moeder bij te praten en nuttige tips te geven. Dit wordt door de moeders die van de borstvoedingspauzes gebruik maken ten zeerste geapprecieerd, vandaar onze nominatie. Ongeveer 5% van de moeders geven tijdens de lunchpauze borstvoeding aan hun baby in het kinderdagverblijf. Ruim 35% tot 40% van de moeders brengt afgekolfde melk mee in een flesje die dan met veel zorg en liefde door de kinderverzorgster aan de baby’s wordt gegeven.

Schepen Vens meldt dat om borstvoeding nog meer te promoten ook een aangename borstvoedingsomgeving zal gecreëerd worden nav de verbouwingswerken in Wiegelied en de nieuw te bouwen crèche in de vroegere Vercaemerschool.

22:13 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.