24-09-12

(archief) Nieuw softwarepakket voor kinderopvang in Oostende

Stadsbestuur Oostende heeft reeds geruime tijd een centrale wachtlijst voor ouders die wensen beroep te doen op één van de stedelijke kinderopvangvoorzieningen voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. Ouders moeten zich slechts in één voorziening inschrijven waarna de aanvragen op een gemeenschappelijk overleg worden besproken. Stadsbestuur Oostende wil dit proces verder automatiseren en gaat op zoek naar een nieuw softwarepakket.

Kinderopvang aanvragen bij Stadsbestuur Oostende wordt binnenkort nog eenvoudiger. Weldra kunnen ouders online inschrijven en hun eigen aanvraag beheren. Ouders die geen computer hebben of hulp nodig hebben bij hun aanvraag, kunnen uiteraard na afspraak terecht bij de stedelijke kinderopvangvoorzieningen. Elke aanvraag zal automatisch gescoord worden volgens de geldende voorrangsregels en de effectieve nood van de toekomstige ouders.

Stadsbestuur Oostende bezit momenteel 371 plaatsen voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. Naast toekomstige ouders vlotter toe te leiden naar de voorzieningen, is het optimaliseren van de match tussen vraag en aanbod om zoveel mogelijk ouders te helpen een belangrijke doelstelling. Het nieuw softwareprogramma moet toelaten de bezettingen van de verschillende opvangvoorzieningen onmiddellijk op te volgen waardoor de planning en invulling van de vrije plaatsen efficiënter kan gebeuren en zodat de wachttijd van ouders wordt beperkt.

21:50 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.