24-09-12

(archief) ‘PWA Oostende schenkt 6.000 euro aan project Kringloopcentrum Kust!’

Ieder jaar voorziet het PWA Oostende vzw een budget voor opleidings- en of tewerkstellingsinitiatieven. Naast een aantal interne opleidingen voor onze eigen medewerkers, voorzien we ook jaarlijks een bedrag voor de ondersteuning van een extern opleidings- en of tewerkstellingsinitiatief.

Net als de afgelopen 2 jaar gaan we voor deze projectondersteuning in zee met Kringloopcentrum Kust. De filosofie van het Kringloopcentrum sluit perfect aan bij onze doelstellingen om kansen te geven aan doelgroepwerknemers, zegt voorzitter Vanessa Vens

Westmade Project: Hergebruik stimuleren, kansen geven aan mensen

Het ‘Westmade project’ van het Kringloopcentrum behelst het hergebruiken van textielafval, die door nieuwe tewerkstelling in naai- en strijkatelier, aanleiding geeft tot de creatie van een originele vintage van kledij/gebruikstextiel, die aan gebruikelijke goedkope prijzen in de Kringwinkel wordt aangeboden.

De laatste 2 jaren hebben we als PWA Oostende reeds projecten ondersteund en uitgewerkt met het Kringloopcentrum. Gelet op de goede samenwerking beslist de Raad van Bestuur om het project te ondersteunen. Op die manier zorgen we niet alleen dat onze doelgroep kansen krijgt, maar ook dat hergebruik wordt gestimuleerd, zegt directeur Michel Vincke.

Via dit project worden door het Kringloopcentrum een aantal extra doelgroepwerknemers (Siné, geco, artikel 60, arbeidszorg medewerkers, stagiairs, mensen uit het deeltijds onderwijs, …) opgeleid en geëngageerd.

Na de installatie en de uitbouw van het atelier in Oudenburg, worden de medewerkers geselecteerd en opgeleid. Doelstelling is dat de voorjaarscollectie 2012 in de 2de helft van 2011 kan geproduceerd worden!

6000 euro

We weten ons bij de doelstellingen van het Kringloopcentrum perfect aan te sluiten. Vandaar de beslissing van de Raad van bestuur om het project te helpen financieren met een bedrag van 6000 euro, besluiten Voorzitter Vens en directeur Vincke

22:00 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.