24-09-12

(archief) PWA Oostende schenkt 7500 euro voor project Merkwaardig van Kringloopcentrum

Ieder jaar voorziet het PWA Oostende vzw een budget voor opleidings- en of tewerkstellingsinitiatieven. Naast een aantal interne opleidingen voor onze eigen medewerkers, voorziet PWA Oostende ook jaarlijks een bedrag voor de ondersteuning van een extern opleidings- en of tewerkstellingsinitiatief.

Net als de afgelopen 3 jaar gaan we voor deze projectondersteuning in zee met Kringloopcentrum Kust. De filosofie van het Kringloopcentrum sluit perfect aan bij onze doelstellingen om kansen te geven aan mensen die moeilijk de weg vinden naar de arbeidsmarkt, de zgn doelgroepwerknemers. Daarnaast kunnen we ons als PWA Oostende heel goed vinden in het milieuaspect van de samenwerking. Het recycleren en het optimaliseren van het hergebruik van goederen in onze maatschappij vinden wij een nobele doelstelling, zegt voorzitter Vanessa Vens.

Met 'Merkwaardig' wensen de initiatiefnemers in Oostende een volledig nieuwe winkelbelevenis introduceren, een winkelidee die qua vormgeving, tewerkstelling en producten volledig gebaseerd wordt op het idee van duurzaam ondernemen. Het geklasseerd pand in de Torhoutsesteenweg 33 werd volledig geïnstalleerd met gerecupereerde/duurzame materialen en de goederen die te koop zullen aangeboden worden zullen streng geselecteerd worden en afkomstig zijn vanuit sociale tewerkstellingsprojecten, zowel uit binnen- en buitenland, zowel vanuit de kringloopcentra als vanuit andere sociale of beschutte werkplaatsen.

De raad van bestuur van PWA Oostende besliste om dit innovatieve, lokale project te ondersteunen door het helpen dragen van het installatiebudget, waarbij ook belangrijke aandacht wordt geschonken aan een opleidingspakket voor de medewerkers. Voorzitter Vens had de eer om de cheque te overhandigen aan directeur Bart Herremans van het Kringloopcentrum Kust.

22:08 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.