24-09-12

(archief) waartoe dienen de legaten gegeven aan stad Oostende

De stad Oostende werd als de algemene legataris aangesteld voor de nalatenschap van Mevrouw Breemeersch op voorwaarde dat de opbrengsten van het legaat zouden besteed worden aan de behoeftige senioren van de stad.

Hieruit volgt dat de stad Oostende de goederen, zoals het pand in Vlaanderenstraat 3 en de Kapellestraat 18+ (gekend als de hoek INNO) kan verhuren op voorwaarde dat de opbrengsten uit de huur ten goede komen aan de behoeftige senioren van de stad Oostende.

Om maximale opbrengsten te hebben, en ondertussen zo veel mogelijk senioren te helpen, schreef het Stadsbestuur onder impuls van Schepen Vens, een openbare oproep voor elk pand voor de vestiging van een erfpacht.

Deze middag gebeurden de toewijzingen. Vanaf 2014 zullen de inkomsten uit onroerend goed stijgen van 136.000 euro naar 302.000 euro. Dit is meer dan een verdubbeling van de inkomsten dus een goede zaak voor de behoeftige senioren.

Hiermee kunnen we de thuiszorgpremie voor zorgbehoevende en noodlijdende inwonende senioren en de tegemoetkoming aan behoeftige bejaarden verblijvend in een rusthuis garanderen voor de komende jaren.

21:54 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.