24-09-12

(archief) Wiegelied kan binnenkort heel wat meer Oostendse baby’s opvangen

In 1978 opende Wiegelied zijn deuren voor 23 kinderen. Zo’n 35 jaar later is dit aantal meer als verdubbeld en heeft het kinderdagverblijf een capaciteit van 48 voltijdse plaatsen. Vooral de laatste jaren breidde Wiegelied drastisch uit. Het gebouw groeide echter niet in hetzelfde tempo mee. Behalve de aanbouw van een veranda en een nieuwe slaapzaal voor de peuters, werd er aan de infrastructuur in het laatste decenium bitter weinig veranderd.

Kind en Gezin schrijft voor dat er per kind 5 m2 speel- en slaapruimte beschikbaar moet zijn. De meeste vierkante meters waren tot op heden vooral beschikbaar in de peutergroep. Op die manier werd de peutergroep bij elke uitbreiding groter, de babygroepen spijtig genoeg niet. Momenteel beperkt de ruimte voor de baby’s zich tot 2 leegfgroepen waar respectievelijk 8 en 9 kinderen tot 18 maanden kunnen opgevangen worden.

In 2011 zette Kind en Gezin het licht op groen voor nog een uitbreiding, dit maal met 12 plaatsen. Om deze plaatsen te realiseren kunnen drastische verbouwingen ditmaal niet uitblijven. De werken zijn intussen gestart. De voormalige burelen van De Puzzel – de dienst voor onthaalouders die vroeger op hetzelfde adres als Wiegelied gehuisvest zat, maar omwille van de uitbreidingsplannen verhuisde naar het stadhuis – worden momenteel omgebouwd tot een nieuwe leefgroep. In een tweede fase wordt het gehele kinderdagverblijf vervolgens aangepakt. Bij de start van de tweede fase zal het gehele kinderdagverblijf verhuizen naar een containerbouw in de tuin. Deze containerbouw zal uiteraard voldoen aan alle relgementen en aanbevelingen van de Vlaamse Overheid en van Kind en Gezin. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

Het stadsbestuur voorziet tegen de zomer van 2013 de uitbreiding naar 60 plaatsen te realiseren. Concreet zullen er dan verdeeld over 5 leefgroepen 60 voltijdse plaatsen kunnen verdeeld worden.

21:52 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.