10-10-12

Oostende krijgt eindelijk een fietsambtenaar

In een dichtbebouwde Stad als Oostende is de fiets het ideale vervoersmiddel. Meer en meer mensen gebruiken dan ook de fiets voor het woon-werk traject of in hun vrije tijd. De laatste jaren werden fietspaden, zelfs een fietsnetwerk, aangelegd. Voor wie graag een extra duwtje krijgt, werden laadplaatsen voor elektrische fietsen geïnstalleerd.
 
Dit werk is echter nog niet af. Er zijn nog tientallen km fietspaden nodig. De fietspaden moeten uiteraard vooral veilig zijn. Aangename trajecten zijn ook belangrijk, zo worden nog meer mensen overtuigd om de fiets te nemen. Misschien moet het fietspad niet altijd langs de rijweg liggen? Een rustig alternatief biedt misschien nog meer comfort.

Kortom, veilige en aangename fietspaden vragen constante aandacht en staan hoog op de agenda bij werken op het openbaar domein.

Burgemeester Jean Vandecasteele gaat graag in op het voorstel van
Schepen Vanessa Vens en sp.a-kandidate Jill Vyncke om een fietsambtenaar aan te duiden.
Vanaf het prille planningsproces tot aan de afwerking van wegeniswerken kan de fietsambtenaar het beleid adviseren. Hij of zij promoot het gebruik van de fiets bij scholen en bedrijven. Fietshandelaars en belanggroepen worden belangrijke partners van de fietsambtenaar.
Samen met de inwoners van Oostende maken we werk van “Oostende fietsstad”.

23:48 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.