10-10-12

Stadsbestuur Oostende zoekt positieve oplossing voor filmclub na sluiting Rialto

Filmclub 62 vierde vorige maand nog haar vijftigste verjaardag maar heeft de projectie na 25 oktober opgeschort. Ook zij kunnen bepaalde films niet projecteren omdat de Rialto niet digitaliseerde. ‘We hebben twaalfduizend bezoekers per jaar. De sluiting van de Rialto is helaas geen verrassing. We hadden altijd een goede samenwerking’, zegt bestuurslid Ivan Vandecasteele. ‘Eén optie is dat we in het nieuwe cultuurcentrum De Grote Post de films vertonen.’ In de wandelgangen van de stad heeft men oren naar het voorstel en wordt nu al de aankoop van digitale projectieapparatuur overwogen.

 

Uitwijken naar Kinepolis aan de rand van het centrum, is echter geen optie. Nochtans zouden ze daar met open armen ontvangen worden. ‘In andere steden bestaat een samenwerking met lokale filmclubs en we zouden hen graag ontvangen’, benadrukt Myriam Dassonville, woordvoerster van Kinepolis.

 

‘Het is een private eigendom en de stad zal niet tussenkomen. Voor de filmclub moet een oplossing gezocht worden’, reageerde cultuurschepen Nancy Bourgoignie (SP.A) gisteren.

 

In bioscoop Rialto houdt uitbaatster Vera Van Rickstal vast aan pellicule. ‘Niets gaat boven de echte cinema met 35 mm-projectie. Digitaliseren zou ons te veel kosten. Maar het probleem is breder dan het witte doek. Er komt 's avonds in de steden geen volk meer buiten en daar lijden de horeca en onze bioscoop onder. Tot eind dit jaar doen we nog alle speciale evenementen. Over wat daarna gebeurt, is nog niets beslist. Het kan zijn dat alles in 2013 verder gaat. Er zijn ook mogelijkheden met de toneelzaal.’

 

Het is zeer de vraag of dat realistisch is: eind dit jaar opent immers een gloednieuw cultureel centrum. Dat zal alvast de Filmclub graag ontvangen. Volgende week zitten Filmclub 62 en stadsbestuur al rond de tafel.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

10:26 Gepost door stoeten ostendenoare in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.